Om NORDGEORGSSON

Hej o välkommen!
Min Spirit har under åren växt sig starkare och är numer vägledaren i skapandet. Det har inneburit att jag många gånger behövt kliva utanför "comfortzonen". Känsla att vara i skräckblandad förtjusning och ge sig in i nya projekt och se vart det landar. Att prova att våga prova helt enkelt!

Resan till att starta NORDGEORGSSON som företag var 2021. Det började efter 3 fotoutställningar fyllda med  stämningsfulla naturbilder som jag hade haft i Stockholm. Den senaste var i oktober 2018 och fick då frågan om jag hade idé att göra brickor av de mer abstrakta bilderna. Hm, fick fundera några vändor på den..... och tog beslut att i alla fall prova med några motiv. Där började processen till att det så småningom togs fram brickor & brädor med naturens egna motiv. Ser fram emot att bilderna, nu i en ny form hittar sin mottagare och hem att sprida sin energi i!

Motiven är tagna på platser där jag tillbringar mycket av min tid och också från olika ställen som jag besöker på mina upptäcktsfärder. Främst på ön Lövgrund (ett gammalt sommarfiskeläger för Bönafiskarna), belägen i Gävlebukten. Platsen för återhämtning och närvaro! På ön har min släkt haft sommarstuga i fler generationer och jag har i stort sett vistats där varje sommar sen jag var drygt ett halvår.                                           

Lövgrund ö i Gävlebukten

Funäsdalen är en annan härlig plats som jag och familjen gärna vistas på både sommar och vinter. Hösten-20  besökte jag Nordingrå "Höga kusten" och hittade några guldställen som jag fått tips om, och resultatet gav motivet "Höga kusten". Och fler upptäcktsfärder kommer! Var på stranden "Gläntan" en solig novemberdag med syster och svåger uppe i Piteå och det var fantastiska formationer av frusen is och sand- där blev kollektion "Gläntan" till. 

Det spelar inte så stor roll vart man befinner sig, alltid finns det platser som väcker ens nyfikenhet på olika sätt. Att ge sig utrymme att stanna upp, stilla sig, ta in atmosfären att vara "här&nu" ger mig ny energi. Naturen i alla dess former, sten, vatten, trä, grönska och platser i olika miljöer känner jag starkt för. Det kan komma en ingivelse att gå upp tidigt och gå ut med kameran för att få följa den nya dagens gryningsljus, vandra efter stranden, aftonens eller månens vandring över himlen, eller havets växlingar. När min upplevelse av att vara centrerad är stark, hjälper den mig att göra det som berikar mig och jag mår bra av.

Bilderna har avsikt att vara mer än ”fina motiv”, som givetvis är gott nog. För mig är det också så att varje bild har en energi/stämning i sig - En bild som svarar an i mig och med förhoppning även att det väcks något i dig. Den ger möjlighet att stanna, ”ta in och landa” en stund. Och tänk att få ha naturen hemma hos sig även under "innesittarstunderna".

Så fylld av möten med naturen känns det nu dags att ta det här till en större publik. Jag önskar dig och dina vänner hjärtligt välkomna!

Med vänligt hjärta Katarina